18 czerwca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Sushi. Z tej okazji postanowiliśmy zebrać rekomendacje naszego zespołu! Restauracje serwujące sushi odwiedzamy zarówno stacjonarnie, jak i często korzystamy z opcji w dowozie. Poznajcie naszych 5 faworytów!
Łuski i Ości
Mały punkt serwujący sushi na warszawskim żoliborzu. Z tego lokalu chętnie zamawiamy sushi z dostawą do biura lub domu. Oprócz tego, że serwują naprawdę dobre jakościowo sushi, to… rozczulają nas teksty pisane na torbie! Plus w niektórych aplikacjach mobilnych przy zamówieniach powyżej danej kwoty dorzucają jedną rolkę w prezencie!

źródło: Łuski i Ości | Facebook
Łuski i Ości
gen. Józefa Zajączka 9A,
01-518 Warszawa
Kago Sushi by Alon
Sushi, które powstaje pod bacznym okiem mistrza sushi? Jak najbardziej! Kago to jeden z kilku konceptów tworzonych przez Mistrza Świata Sushi z Tokio 2015. Alon Than w swoim portfolio ma takie lokale jak Izumi Sushi, Matcha Bistro & Bar, a także Omakase by Alon. W menu oprócz sushi znajdziecie także genialny Ramen!

źródło: Kago Sushi by Alon | Facebook
Kago Sushi by Alon
Jagiellońska 22,
03-719 Warszawa
Endo Sushi
Niepozorny, mały lokal, mieszczący się na warszawskiej Pradze Południe, zaledwie kilka kroków od naszego biura. Spróbowaliśmy raz i wracamy do tych smaków bardzo często! Szczególnie polecamy zestawy lunchowe – za 40 zł macie do wyboru kilka setów, a w nich 2 rodzaje sushi, sałatka Wakame, sałatka Goma Wakame i zupa Miso z tofu.

źródło: Endo Sushi | Facebook
Endo Sushi
Grochowska 271/U2,
03-844 Warszawa
Pracownia Sushi Wola
Klasyk na warszawskim rynku sushi. Wszystkim znana Pracownia Sushi Wola, w której na zamówienie zestawu na Sylwestra trzeba zapisać się z duuużym wyprzedzeniem! Zawsze świeże, pyszne i pięknie udekorowane! Jeśli nie potrzebujecie zamówienia sushi na “już” i możecie zamówić je z kilkugodzinnym lub kilkudniowym wyprzedzeniem – Pracownia Sushi Wola Was nie zawiedzie!

źródło: Pracownia Sushi Wola | Facebook
Pracownia Sushi Wola
Kolejowa 45/U10,
01-210 Warszawa
Japonki
To sushi jest kwadratowe, a użyty w nim ryż zachowuje balans kwasowości, co może wyrywać amatorów „spolszczonego sushi” ze strefy komfortu. Ale tylko taki ryż idealnie wybija smak ryb i innych bezkompromisowych składników.
W menu znajdziesz kilkanaście zestawów, a cyklicznie wprowadza się tu nowości z ekskluzywnych składników sprowadzanych nie tylko z Japonii – m.in. otoro z tuńczyka, ikry łososia, małż świętego Jakuba i jeżowców.

źródło: Japonki | Facebook
Japonki
Lwowska 9
00-660 Warszawa









Młodszy specjalista ds. komunikacji marketingowej i PR.


Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. W branży HoReCa od ponad 10 lat. Przez lata związany z Grupą Trip, Sobienie Królewskie Golf and Country Club oraz restauracją Florentin w Warszawe.
Absolwentka Wydziału Architektury Politechniki Warszawskiej na kierunku Architecture for Society of Knowledge oraz Komunikacji Wizualnej na Politecnico di Milano. Specjalistka od budowania nastroju. Doświadczenie zdobywała w kraju i zagranicą podczas licznych warsztatów międzynarodowych (Sevilla, Lizbona, Florencja), stypendium na La Sapienza (Rzym) oraz pracując m.in. w Carmi e Ubertis i ADM Milano.








Menedżer z wieloletnim doświadczeniem w branżach kosmetycznej, spożywczej, dziecięcej. W trakcie swojej kariery związany z firmami takimi jak: L’Oreal, Samsung, Danone-Nutricia, Unilever. W ciągu swojego życia zawodowego odpowiadał między innymi za rozwój sprzedaży i contentu eCommerce w Polsce i krajach Europy Środkowo-Wschodniej. 

























































