Instytut Edukacji Kulinarnej (ICE) zaprasza na bezpłatną lekcję gotowania inspirowaną serialem “The Bear”. Akcja ma na celu wprowadzenie widzów w klimat nadchodzącego sezonu!
Dzień przed premierą nowego sezonu, 26 czerwca o godzinie 18:30, odbędą się warsztaty kulinarne prowadzone przez Szefa Kuchni Leifa Evansa. Główni bohaterowie serialu, Jeremy Allen White i Ayo Edebiri, w ramach przygotowania się do swoich serialowych ról również uczestniczyli w kursie kulinarnym w Los Angeles.
O warsztatach
Jako że “The Bear” jest popularnym serialem o branży restauracyjnej, chcieliśmy zachęcić ludzi do śledzenia przygód Carmy’ego i jego zespołu w następnym sezonie. Chcemy nauczyć miłośników show technik kulinarnych, wzbogacając zajęcia o przepisy z serialu. – komentuje Leif Evans, instruktor sztuki kulinarnej w kampusie ICE w Nowym Jorku.
To nie pierwszy raz, kiedy ICE prowadzi zajęcia kulinarne inspirowane serialem, ale po raz pierwszy oferuje je tak szerokiemu gronu odbiorców. Na naszym nowojorskim kampusie od dwóch lat prowadzimy popularne zajęcia rekreacyjne pod nazwą “The Bear – A Day at The Beef of Chicagoland – dodał Leif Evans.
Czego się nauczymy?
Celem lekcji jest zarówno zachęcenie fanów do śledzenia nowego sezonu, jak i nauczenie ich kilku kulinarnych technik prezentowanych w produkcji. Evans planuje wprowadzić uczestników w tajniki branży gastronomicznej, pokazując im, jak posługiwać się nożem, jak przygotować idealny omlet oraz jak grillować. Zajęcia będą miały miejsce online i będą dostępne dla wszystkich zainteresowanych.
Słynne dania serialowe
Uczestnicy warsztatów będą mieli okazję nauczyć się przygotowywać kultową włoską kanapkę z wołowiną, znaną z pierwszego sezonu oraz francuski omlet, który Sydney robi w kluczowym odcinku drugiego sezonu.
Włączenie omleta do programu szkoleniowego miało na celu nie tylko oddanie hołdu serialowi, ale także podkreślenie znaczenia tej potrawy w świecie kulinarnym. W branży restauracyjnej przygotowanie francuskiego omleta jest klasycznym testem umiejętności kucharza podczas próby pracy w nowej restauracji.

źródło materiały prasowe
Inicjatywa ICE to wyjątkowa okazja dla fanów show, aby nie tylko nauczyć się nowych technik gotowania, ale także poczuć się bliżej świata serialu!









Młodszy specjalista ds. komunikacji marketingowej i PR.


Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. W branży HoReCa od ponad 10 lat. Przez lata związany z Grupą Trip, Sobienie Królewskie Golf and Country Club oraz restauracją Florentin w Warszawe.
Absolwentka Wydziału Architektury Politechniki Warszawskiej na kierunku Architecture for Society of Knowledge oraz Komunikacji Wizualnej na Politecnico di Milano. Specjalistka od budowania nastroju. Doświadczenie zdobywała w kraju i zagranicą podczas licznych warsztatów międzynarodowych (Sevilla, Lizbona, Florencja), stypendium na La Sapienza (Rzym) oraz pracując m.in. w Carmi e Ubertis i ADM Milano.








Menedżer z wieloletnim doświadczeniem w branżach kosmetycznej, spożywczej, dziecięcej. W trakcie swojej kariery związany z firmami takimi jak: L’Oreal, Samsung, Danone-Nutricia, Unilever. W ciągu swojego życia zawodowego odpowiadał między innymi za rozwój sprzedaży i contentu eCommerce w Polsce i krajach Europy Środkowo-Wschodniej. 

























































