La Braci to miejsce, które od pierwszej chwili zachwyca swoim designem. Warszawska gastronomia, znalazła się w gronie 20 najpiękniejszych restauracji świata według “Dezeen Awards”. Choć serwuje włoską kuchnię, daleko jej do typowych, rustykalnych wnętrz trattorii – zamiast tego wprowadza nas w pełną świeżych akcentów przestrzeń, w której każdy element robi znakomitą robotę.

źródło: Instagram \ Le Braci
Projektant Kacper Gronkiewicz stworzył wnętrze, które łączy włoską elegancję z nowoczesnym, artystycznym podejściem do przestrzeni. Wchodząc do środka, natychmiast uderza w nas oryginalność każdego detalu – od surowych, betonowych powierzchni po żywe kolory i niecodzienne instalacje artystyczne.

źródło: Instagram \ Le Braci
Najbardziej spektakularna jest instalacja z 600 potłuczonych włoskich talerzy. To prawdziwy majstersztyk – porcelana nie jest nowa, lecz z recyklingu. Podkreśla to ideę zrównoważonego projektowania. Ściana z talerzy tworzy niezwykłą, abstrakcyjną kompozycję, która przyciąga wzrok i nadaje przestrzeni ekscentryczny, jednocześnie finezyjny charakter.

źródło: Instagram \ Le Braci
Całe wnętrze to harmonijne połączenie naturalnych, ciepłych barw z nowoczesnymi akcentami. Kolory świetnie kontrastują z betonowymi powierzchniami i elementami w kolorze butelkowej zieleni, takimi jak miękkie kanapy, które zapraszają do długiego biesiadowania.

źródło: Instagram \ Le Braci
Bar to kolejny mocny punkt restauracji – duży, dominujący w przestrzeni, wykończony w odcieniach pomarańczy i błękitu, przykuwa uwagę swoim rozmachem. Porcelanowe wstawki wykonane z fragmentów potłuczonych talerzy, nadają mu unikalnego, artystycznego charakteru.

źródło: Instagram \ Le Braci
Całość tworzy niepowtarzalny klimat – wytworny, ale z nutą artystycznej ekstrawagancji. Delikatne światło wydobywające się z designerskich lamp oraz kontrastujące gładkie białe obrusy zdecydowanie nadają restauracji ciepła.

źródło: https://www.instagram.com/le_braci/
La Braci przy ulicy Górnośląskiej 24, to przestrzeń, w której włoska lekkość i ciepło spotykają się z nowoczesnym designem – nie bez powodu restauracja trafiła na listę najpiękniejszych na świecie!
			







Młodszy specjalista ds. komunikacji marketingowej i PR.


Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. W branży HoReCa od ponad 10 lat. Przez lata związany z Grupą Trip, Sobienie Królewskie Golf and Country Club oraz restauracją Florentin w Warszawe.
Absolwentka Wydziału Architektury Politechniki Warszawskiej na kierunku Architecture for Society of Knowledge oraz Komunikacji Wizualnej na Politecnico di Milano. Specjalistka od budowania nastroju. Doświadczenie zdobywała w kraju i zagranicą podczas licznych warsztatów międzynarodowych (Sevilla, Lizbona, Florencja), stypendium na La Sapienza (Rzym) oraz pracując m.in. w Carmi e Ubertis i ADM Milano.








Menedżer z wieloletnim doświadczeniem w branżach kosmetycznej, spożywczej, dziecięcej. W trakcie swojej kariery związany z firmami takimi jak: L’Oreal, Samsung, Danone-Nutricia, Unilever. W ciągu swojego życia zawodowego odpowiadał między innymi za rozwój sprzedaży i contentu eCommerce w Polsce i krajach Europy Środkowo-Wschodniej. 

























































