Na rynku pojawia się coraz więcej cateringów oferujących przeróżne diety – wszystkie pakowane w pudełka, tak by było smacznie, szybko i wygodnie. Jeśli jest ich już tak dużo, to znaczy, że jest na nie spore zapotrzebowanie. Ale z czego to tak właściwie wynika? Na czym polega fenomen „diet pudełkowych”? Właśnie to postaram się Ci wyjaśnić w tym artykule!
Słowem wstępu…
Swoją przygodę z tzw. cateringami dietetycznymi zaczęłam już w 2015 roku w trakcie studiów magisterskich. Firma, dla której wtedy – na tak wczesnym etapie kariery zawodowej – pracowałam, wydawała mi się szczytem marzeń. I czas pokazał, że trafiłam w dziesiątkę! Była to niewątpliwie słuszna decyzja, która zaowocowała tym, że zostałam w tej branży do dziś.
Rynek diet pudełkowych w Polsce wciąż dynamicznie się rozwija, ciesząc się przy tym ogromnym zainteresowaniem wśród polskich konsumentów. Aktualnie (październik 2022) na terenie Polski funkcjonuje ponad 850 firm oferujących ten typ codziennego wyżywienia, realizując ponad 50 000 000 dostaw rocznie. Sama firma NTFY w przeciągu ostatnich trzech lat potroiła liczbę składanych zamówień, a co za tym idzie – także liczbę klientów. Z czego to wynika?
Czytaj więcej
Proszę się zalogować lub zarejestrować, aby przeczytać resztę tego artykułu.