Chrupiąca ciabatta z dodatkiem rozpływającej się w ustach burraty, soczystych brzoskwiń i aromatycznego tymianku. Brzmi apetycznie? Sprawdź przepis, który zdecydowanie skradnie Twoje serce i… kubki smakowe!
poziom trudności: łatwe
ilość porcji: 1
czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 1 ciabatta
- 1 burrata
- 3 plastry Prosciutto Crudo
- 1 duża brzoskwinia
- 1 płaska łyżeczka miodu (opcjonalnie)
- szczypta świeżego tymianku
- oliwa lub masło do przesmażenia ciabatty
Przygotowanie:
1. Ciabattę przekrój na pół i przesmaż na oliwie lub maśle.
2. Na gorącej ciabattcie ułóż burratę, Prosciutto Crudo oraz pokrojoną w plasterki brzoskwinię.
3. Całość polej miodem (opcjonalnie) i posyp świeżym tymiankiem. Smacznego!
Przepisy redakcji Food and Design w formie wideo znajdziesz na naszym Instagramie!
https://www.instagram.com/foodanddesignpl/

fot. agencja kreatywna Od kuchni









Młodszy specjalista ds. komunikacji marketingowej i PR.


Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. W branży HoReCa od ponad 10 lat. Przez lata związany z Grupą Trip, Sobienie Królewskie Golf and Country Club oraz restauracją Florentin w Warszawe.
Absolwentka Wydziału Architektury Politechniki Warszawskiej na kierunku Architecture for Society of Knowledge oraz Komunikacji Wizualnej na Politecnico di Milano. Specjalistka od budowania nastroju. Doświadczenie zdobywała w kraju i zagranicą podczas licznych warsztatów międzynarodowych (Sevilla, Lizbona, Florencja), stypendium na La Sapienza (Rzym) oraz pracując m.in. w Carmi e Ubertis i ADM Milano.








Menedżer z wieloletnim doświadczeniem w branżach kosmetycznej, spożywczej, dziecięcej. W trakcie swojej kariery związany z firmami takimi jak: L’Oreal, Samsung, Danone-Nutricia, Unilever. W ciągu swojego życia zawodowego odpowiadał między innymi za rozwój sprzedaży i contentu eCommerce w Polsce i krajach Europy Środkowo-Wschodniej. 

























































