Chrupiąca ciabatta z dodatkiem rozpływającej się w ustach burraty, soczystych brzoskwiń i aromatycznego tymianku. Brzmi apetycznie? Sprawdź przepis, który zdecydowanie skradnie Twoje serce i… kubki smakowe!
poziom trudności: łatwe
ilość porcji: 1
czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 1 ciabatta
- 1 burrata
- 3 plastry Prosciutto Crudo
- 1 duża brzoskwinia
- 1 płaska łyżeczka miodu (opcjonalnie)
- szczypta świeżego tymianku
- oliwa lub masło do przesmażenia ciabatty
Przygotowanie:
1. Ciabattę przekrój na pół i przesmaż na oliwie lub maśle.
2. Na gorącej ciabattcie ułóż burratę, Prosciutto Crudo oraz pokrojoną w plasterki brzoskwinię.
3. Całość polej miodem (opcjonalnie) i posyp świeżym tymiankiem. Smacznego!
Przepisy redakcji Food and Design w formie wideo znajdziesz na naszym Instagramie!
https://www.instagram.com/foodanddesignpl/
fot. agencja kreatywna Od kuchni