Warszawska Praga-Północ zyskuje nowe miejsce dla miłośników dobrego wina i doskonałej kuchni. Starlet, zlokalizowana przy Placu Konesera 3, otworzy swoje drzwi już 9 maja o godzinie 18:00. To wyjątkowa, kameralna przestrzeń, w której elegancja spotyka się z luzem, a autorska selekcja win współgra z kuchnią inspirowaną sezonowością i filozofią zero waste.
Kameralny wine bar
Starlet to przede wszystkim wine bar z 40 starannie dobranymi etykietami – autorska selekcja, która zadowoli zarówno koneserów, jak i tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z winem. Wybór obejmuje klasyki, ale i mniej oczywiste propozycje, które pozwalają odkrywać nowe smaki.

źródło: materiały prasowe
Autorska kuchnia flexi: smak, jakość, odpowiedzialność
Za koncept kulinarny Starlet odpowiada Artur Malinowski (który zdobywał doświadczenie w restauracjach KUK, Soul Kitchen i Opasły Tom) – szef kuchni, dla którego smak idzie w parze z jakością i odpowiedzialnym podejściem do produktu. Kuchnia flexi to ukłon w stronę sezonowości i lokalnych składników: królują warzywa, owoce i ryby, a jeśli pojawia się mięso, to wyłącznie jakościowe. Menu to harmonijne połączenie wpływów polskich, europejskich i azjatyckich – bez sztampy, za to z kreatywnym podejściem do składników.
Jednak Starlet to nie tylko smak – to również manifest odpowiedzialnego gotowania. Zero waste to dla nas nie trend, a standard – wykorzystujemy produkty do samego końca, ograniczamy odpady i pokazujemy, jak przemyślana kuchnia może być równie ekscytująca, co świadoma.

źródło: materiały prasowe
Hołd dla praskiego rzemiosła
Wnętrze Starlet to elegancja i rzemiosło w najlepszym wydaniu. Naturalna paleta barw – szarości, ciepłe orzechowe drewno, bar w głębokim kolorze wina – tworzą przestrzeń pełną stylu i przytulności.
Najważniejszym elementem wnętrza są jednak metalowe detale, które powstały dzięki ekipie Kowali Losu – praskich rzemieślników, którzy przywracają do życia elementy pozostałe po dawnych fabrykach Koneser i Drucianka. To właśnie oni stworzyli sufit i bar, nadając wnętrzu unikalny, industrialny charakter. Ślusarnia Stalowa zadbała o neony, a na ścianach znajdziecie sztukę z praskich galerii ToTuArt i Leonarda Gallery. Każdy detal podkreśla nasz szacunek do lokalności i rzemiosła.
Zespół
Za realizację Starlet odpowiada: Nobo Design (projekt wnętrza), OTHER Agency (strategia, marketing, koncept) oraz Kulinarisk Solutions (koncept, HR, projekt wnętrza, adaptacja technologiczna).
Otwarcie
Starlet otwiera się już 9 maja o 18:00! Każdy gość na powitanie otrzyma kieliszek wina w prezencie, a wszystkie dania będzie można zamówić z 20% rabatem.








Młodszy specjalista ds. komunikacji marketingowej i PR.


Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. W branży HoReCa od ponad 10 lat. Przez lata związany z Grupą Trip, Sobienie Królewskie Golf and Country Club oraz restauracją Florentin w Warszawe.
Absolwentka Wydziału Architektury Politechniki Warszawskiej na kierunku Architecture for Society of Knowledge oraz Komunikacji Wizualnej na Politecnico di Milano. Specjalistka od budowania nastroju. Doświadczenie zdobywała w kraju i zagranicą podczas licznych warsztatów międzynarodowych (Sevilla, Lizbona, Florencja), stypendium na La Sapienza (Rzym) oraz pracując m.in. w Carmi e Ubertis i ADM Milano.








Menedżer z wieloletnim doświadczeniem w branżach kosmetycznej, spożywczej, dziecięcej. W trakcie swojej kariery związany z firmami takimi jak: L’Oreal, Samsung, Danone-Nutricia, Unilever. W ciągu swojego życia zawodowego odpowiadał między innymi za rozwój sprzedaży i contentu eCommerce w Polsce i krajach Europy Środkowo-Wschodniej. 

























































