Podczas nadchodzącego spotkania zmierzymy się z tematem nowych technologii i sztucznej inteligencji w branży food. Co nas czeka? Jak wykorzystać nowe rozwiązania w usprawnieniu biznesu? Odpowiedzi na te i inne pytania poznamy już w czwartek 23 listopada 2023 r., w Studiu Co Nieco przy ul. Grochowskiej 278/303 o godzinie 18:00.
Food Working to cykl spotkań branżowych organizowanych w ramach projektu Food and Design. Podczas wydarzeń specjaliści z różnych dziedzin dyskutują na temat zmian, trendów i rozwoju sektora food w Polsce i na świecie.
Najbliższe wydarzenie odbędzie się pod hasłem: Nowe technologie i sztuczna inteligencja w branży spożywczej i HoReCa. Panel urozmaicą prelekcje wyjątkowych ekspertów, przed którymi sztuczna inteligencja ma coraz mniej tajemnic. W debacie udział wezmą m.in.:
- Maciej Statkiewicz, Head of Wolt Drive Polska
- Mateusz Kowalczyk, CEO, Foodsi
- Marcin Pawlak, Key Account Manager w LSI Software
- Tomasz Głowacki, Head of Data Science Żabka Polska sp. z o.o.
- Maciej Głowacki, Chief Design Officer Sygnis S.A.

Spotkanie poprowadzi Magda Malutko – pomysłodawczyni projektu Food and Design oraz CEO agencji kreatywnej Od kuchni wraz z Mateuszem Kulikiem – dziennikarzem Radia Czwórka.
Piąty Food Working, to także długo wyczekiwana premiera nowego e-booka stworzonego we współpracy z cenionymi ekspertami. Tematyka publikacji również związana jest z nowymi technologiami i wykorzystaniem sztucznej inteligencji w branży spożywczej i HoReCa.
Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny, jednak obowiązuje wcześniejsza rejestracja. Zapisy dostępne są w zakładce Spotkania branżowe. Zapraszamy!









Młodszy specjalista ds. komunikacji marketingowej i PR.


Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. W branży HoReCa od ponad 10 lat. Przez lata związany z Grupą Trip, Sobienie Królewskie Golf and Country Club oraz restauracją Florentin w Warszawe.
Absolwentka Wydziału Architektury Politechniki Warszawskiej na kierunku Architecture for Society of Knowledge oraz Komunikacji Wizualnej na Politecnico di Milano. Specjalistka od budowania nastroju. Doświadczenie zdobywała w kraju i zagranicą podczas licznych warsztatów międzynarodowych (Sevilla, Lizbona, Florencja), stypendium na La Sapienza (Rzym) oraz pracując m.in. w Carmi e Ubertis i ADM Milano.








Menedżer z wieloletnim doświadczeniem w branżach kosmetycznej, spożywczej, dziecięcej. W trakcie swojej kariery związany z firmami takimi jak: L’Oreal, Samsung, Danone-Nutricia, Unilever. W ciągu swojego życia zawodowego odpowiadał między innymi za rozwój sprzedaży i contentu eCommerce w Polsce i krajach Europy Środkowo-Wschodniej. 

























































