Uwielbiamy sezonowe przekąski! Jedną z nich są rozpływające się w ustach, smażone na maśle grzanki z chałki, udekorowane puszystym serkiem i bobem. Brzmi doskonale, prawda? Przygotowanie ich zajmie Ci zaledwie kilka chwil! Poznaj przepis na tosty idealne!
poziom trudności: łatwe
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- świeża chałka
- masło do smarowania
- 100 g serka kanapkowego
- 50 g sera feta
- szczypior do smaku
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- miód do smaku
- ugotowany bób
Przygotowanie:
1. Chałkę pokrój na równe kromki.
2. Każdą z nich posmaruj z obu stron masłem.
3. Na rozgrzaną patelnię połóż posmarowane kromki i podsmaż z obu stron.
4. Wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, fetę, drobno posiekany szczypiorek, sok z cytryny i odrobinę miodu.
5. Gotową pastę nałóż na grzanki z chałki.
6. Każdą kromkę udekoruj bobem i posyp szczypiorkiem. Gotowe!
Przepisy redakcji Food and Design w formie wideo znajdziesz na naszym Instagramie!
https://www.instagram.com/foodanddesignpl/
fot. agencja kreatywna Od kuchni